Pušten u rad Informacioni sistem trgovine Srbije

Bez autora
Jul 19 2010

Informacioni sistem trgovine Republike Srbije pušten je u rad. Ugovor su u Vladi Srbije potpisali ministar trgovine i usluga dr Slobodan Milosavljević i direktor Republičkog zavoda za statistiku Prof. dr Dragan Vukmirović.Sistem se sastoji od zvanične statistike, istraživanja trgovine i trgovinske mreže, novih indikatora o stepenu razvijenosti i organizovanosti trgovine, podataka o teritorijalnoj rasprostranjenosti objekata i individualnih podataka o trgovcima.

Pušten u rad Informacioni sistem trgovine SrbijeInformacioni sistem trgovine Republike Srbije pušten je u rad.

Ugovor su u Vladi Srbije potpisali ministar trgovine i usluga dr Slobodan Milosavljević i direktor Republičkog zavoda za statistiku Prof. dr Dragan Vukmirović.

Sistem se sastoji od zvanične statistike, istraživanja trgovine i trgovinske mreže, novih indikatora o stepenu razvijenosti i organizovanosti trgovine, podataka o teritorijalnoj rasprostranjenosti objekata i individualnih podataka o trgovcima.

Ministarstvo trgovine i usluga je u cilju izgradnje jedinstvenog Informacionog sistema trgovine Republike Srbije konkurisalo za 20 miliona dinara iz NIP-a, a krajem 2009. godine pristupilo se realizaciji ovog projekta u saradnji sa Republičkim zavodom za statistiku kao izvršiocem radova. Prvi put podaci su usklađeni sa metodologijom zvanične statistike Evropske unije (Eurostat), što omogućava upoređivanje osnovnih pokazatelja kretanja u oblasti trgovine i usluga sa drugim zemljama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik